Lovisa Hed som är andraårsstuderande på Hantverksakademin fick chansen att tillsammans med sin handledare Ekaterina Sisfontes delta i ett konstprojekt i Moskva under september

  • Lovisa Hed
    http://www.sis-ka.com/eka/wp-content/uploads/2015/10/lovisa.png
  • Celebrating the opening
    http://www.sis-ka.com/eka/wp-content/uploads/2015/10/vi.png

Här är Lovisas egna ord om händelsen och hennes bilder från projektet:
När jag satte mig på planet var jag nervös. Moskva! Ryssland! Hur skulle lilla jag klara mig där?

Konstprojektet jag skulle ta del av var Center of a point is Aside, Moscow Biennal Spec-project, min Mäster Ekaterina Sisfontes var den som dragit igång det hela. 6 konstnärer från 6 olika länder, skulle göra 6 minimalistiska skulpturer.

 Jag kom på plats, och jobbet började nästan direkt. Dagarna fram till öppning bestod nästan bara av att Jobba, äta, sova och jobba lite till. Vi fick mycket hjälp, men den största kuben på 3x3meter var lite väl svår att flytta på för oss.
Det var en otrolig upplevelse. Jag har fått otroligt många kontakter inom konstvärlden i Moskva, Ryssland och andra ställen. Allt från konstnärer och designers till arrangörer och attachéer.
Även om jag inte hade tid att se staden så mycket så fick jag följa med på vernissager och utställningar, öppningen av Anish Kapoor’s utställning i Moskva till exempel.
Ja, vilken upplevelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *