Det är i hörnet Drottningholmsvägen/Fridhemsgatan som Konstföreningen Duo Contradiction har fått ta över ett av Stadsbudskontorets skyltfönster. Så istället för reklam är det sedan en tid tillbaka plats för konst. Åtta utställningar har redan avverkats, där varje utställning pågår i cirka två veckor för att ge så många konstnärer som möjligt chansen att synas.

Responsen har varit bra, enligt konstnären Ekaterina Sisfontes, som var en av grundarna till föreningen.

– Det är många som bor i huset som dykt ner och sagt att det är coolt, och att det inte bara är en ”pisshörna” längre. Vi har tagit hand om platsen, och speciellt i coronatider vill vi att det ska finnas konst på stan, säger Ekaterina.

De har inbokade konstnärer för hela året ut – men förhoppningen är att galleriet inte ska bli något tillfälligt utan permanent. Och att det kan växa.

– Vi har redan pratat om att ta över det andra fönstret och vi hoppas komma med i Kulturnatten den 24 april då vi planerar för en performance. Sedan skulle vi gärna ha internationella konstnärer som ställer ut här. Vi tycker det är kul om vi kan smycka ut den här Fridhemsplanshörnan och göra den till ett kulturobjekt, säger Ekaterina.

https://www.mitti.se/nyheter/de-oppnar-nytt-galleri-i-pisshornan-vid-fridhemsplan/repubp!Vag44nfv@JGC56kNfXiyAw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *